Η Ισότητα των δύο φύλων

Η καθηγήτρια Νίκη Κοντέλλη και οι μαθητές των τμημάτων Β΄ Πληροφορικής και Γ’ Γενικής Παιδείας συμμετείχαν στο Πρόγραμμα για την Ισότητα των δύο Φύλων.
Η ομάδα των παιδιών ασχολήθηκε με τις σχέσεις των δύο φύλων, τον έρωτα, το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας. Οι συναντήσεις των παιδιών με την υπεύθυνη καθηγήτρια έγιναν εκτός ωρών μαθημάτων, οι συζητήσεις ήταν έντονες και το ενδιαφέρον καθολικό. Θίχτηκαν τα πολύ ενδιαφέροντα και σοβαρά θέματα των ερωτικών σχέσεων, των σχέσεων των συζύγων μέσα στην οικογένεια, και διερευνήθηκε κατά πόσο τα σεξιστικά στερεότυπα εμποδίζουν τα δύο φύλα να επικοινωνήσουν και να συμβιώσουν απλά και ανθρώπινα.

Παράλληλα η ομάδα των παιδιών έπαιξε πολύ! Παιχνίδια γνωριμίας, παιχνίδια εμπιστοσύνης, παιχνίδια ρόλων. Τα παιδιά γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους, συνεργάστηκαν, το χάρηκαν και αυτοσχεδίασαν. Με τη φαντασία τους αναπαρέστησαν ιστορίες καθημερινές, προβλήματα σχέσεων στο χώρο της δουλειάς, της οικογένειας, της φιλίας. Οι ιστορίες που δημιούργησαν θα μπορούσαν να γίνουν ολόκληρα θετρικά έργα γιατί η ευρηματικότητα των παιδιών είναι ανεξάντλητη. Ωστόσο λόγω του περιορισμένου χρόνου κατά την εκδήλωση της παρουσίασης του προγράμματος, επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν 3 θεατρικά ζευγάρια με αυθόρμητους διαλόγους των ίδιων των παιδιών. Τρία ζευγάρια (ένα ελεύθερο, ένα παντρεμένο και ένα παππούδων) μαλώνουν. Ποιος φταίει άραγε; Μήπως και οι δύο; Μήπως τα στερεότυπα που τους φυλακίζουν; Θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα;

couple1a  couple1b  couple2a  couple2b  couple3

Posted in Προγράμματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *