Safer Internet Day 2008

Το Φεβρουάριο του 2008, το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κόμβων Insafeμε αφορμή τον εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, διοργάνωσε τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Safer Internet Day 2008. 

Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν οι μαθητές μέσα από ομαδική εργασία να δημιουργήσουν ένα οπτικοακουστικό έργο διάρκειας 2 λεπτών με θέμα «Εσύ Καθορίζεις τη Ζωή σου στους Εικονικούς Κόσμους». Το έργο έπρεπε να περνά ένα μήνυμα επαγρύπνησης σχετικά με την ασφαλή και ηθική χρήση των online τεχνολογιών.

Η Καθηγήτρια Πληροφορικής κα Γεωργιλά Χιονία μαζί με τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου του Τομέα Πληροφορικής συμμετείχαν στο διαγωνισμό με μία παρουσίαση σε  PowerPoint η οποία προβάλει Πέντε Σενάρια Χρήσης του Διαδικτύου:

  • Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο και Κακόβουλο Λογισμικό
  • Ηλεκτρονική Συνομιλία και Προστασία από Αγνώστους
  • Ηλεκτρονικές Συναλλαγές και Ασφάλεια
  • Παράνομο Περιεχόμενο
  • Ψηφιακή Πειρατεία και Πνευματικά Δικαιώματα

Το αποτέλεσμα; Μία ακόμη μεγάλη πρωτιά για το σχολείο μας: Πρώτο Εθνικό και στη συνέχεια Πρώτο Πανευρωπαϊκό Βραβείο στην ηλικιακή Κατηγορία 15-19 χρονών.

Δείτε το έργο:

sid2008

Στις 10 Φεβρουαρίου 2008 έγινε η Τελετή Βράβευσης στο Υπουργείο Παιδείας.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”SID National Award”]

Ακολούθησαν και άλλες τιμητικές τελετές βράβευσης.

Από τον Υπουργό Παιδείας κο Ευρυπίδη Συλιανίδη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”SID Stilianidis”]

Από το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κο Παναγιώτη Ψωμιάδη.

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”SID Nomarxis”]

Καθώς και μία ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση για βράβευση από το Πανευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (European SchoolNet) στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας μαζί με συμμετοχή στην 3η συνάντηση του Youth Protection Roundtable.

Το “Youth Protection Roundtable” είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο. Βασικός του σκοπός είναι να ενθαρρύνει το διάλογο ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς και σε εταιρίες που κατασκευάζουν υλικό και λογισμικό, με στόχο την προστασία των νέων. Εργάζεται με στόχο την ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου από νέους και παιδιά και τα μέλη του ενδιαφέρονται να ακούν τις απόψεις των νέων σε θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

Τρεις μαθητές συμμετείχαν λοιπόν στις εργασίες της 3ης συνάντησης του YPRT, γιατί τα μέλη του ήθελαν να ακούσουν τα οράματα και τις προσδοκίες τους σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου. Οι μαθητές αυτοί ταξίδεψαν σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα και ήρθαν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες. Γνώρισαν, συνομίλησαν και έκαναν φιλίες με νέους από άλλες 6 ευρωπαϊκές χώρες. Εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις και συνομίλησαν με ειδικούς στα θέματα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”SID Roundtable”]

Posted in Βραβεία - Επιτυχίες, Διαγωνισμοί, Τομέας Πληροφορικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *