Βραβείο Νεότητας για την Ανάπτυξη 2007

Το σχολείο μας συμμετείχε στη δεύτερη έκδοση του Βραβείου Νεότητας για την Ανάπτυξη, η οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον και στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Νέοι ηλικίας από 16 έως 18 ετών από ολόκληρη την Ευρώπη κλήθηκαν να συμμετάσχουν υποβάλλοντας ένα σχέδιο ή ένα έργο τέχνης το οποίο, γι’ αυτούς, αναδείκνυε τα κυριότερα σημεία της επίπτωσης της περιβαλλοντικής αλλαγής στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το δημιουργικό τους όραμα μπορεί να βοηθήσει στο να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις οι συμμαθητές τους, οι καθηγητές, οι οικογένειες και άλλοι.
Οι χώρες της Αφρικής αντιμετωπίζουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του αναπτυσσόμενου κόσμου. Ειδικότερα, η περιοχή της νότιας Σαχάρας αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις στους τομείς της περιβαλλοντικής αλλαγής, του ύδατος, της ενέργειας και του βιώσιμου τουρισμού, οι οποίες προβάλλονταν ως θέματα του συγκεκριμένου Βραβείου Νεότητας για την Ανάπτυξη. Πολλές αναπτυσσόμενες χώρες παγκοσμίως έχουν επηρεαστεί από την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και η πρόσβαση σε πόσιμο και καθαρό νερό αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα.

[metaslider id=862]

Posted in Διαγωνισμοί, Τομέας Πληροφορικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *