Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του 4ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ

Με χαρά ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του 4ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Απριλίου 2024.
Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές διεθνούς φήμης με αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο. Το πρόγραμμά θα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εργασίες, ομιλίες και συνεντεύξεις με πρόσωπα από τον χώρο των επιστημών και της κοινωνίας που αποτελούν πρότυπο. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν δράσεις και οι μαθητές/τριες θα μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό των γρίφων.
Το σύνθημα του φεστιβάλ είναι “Τα μαθηματικά είναι παντού” και υπογραμμίζει την παρουσία των μαθηματικών στην καθημερινότητά μας και προτρέπει τους μαθητές να τα ανακαλύπτουν από διάφορες οπτικές γωνίες.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Σας καλούμε όλους, μαθητές και μαθήτριες από Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη τη χώρα, καθώς και τα Ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό, να συμμετάσχετε.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ) με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Το 4ο Π.Δ.Μ.Μ. Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Απριλίου 2024 κατά τις τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων.

Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Ε.ΤΕ. (http://ekete.gr/) και στον ιστότοπο: http://omathimatikos.gr

Διαγωνισμός στην επίλυση των Γρίφων

Στους γρίφους μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε επιθυμεί, ακόμη και αν δεν είναι μαθητής. Όποιος επιθυμεί να ασχοληθεί με την επίλυση γρίφων, θα μπορεί να επιλέξει το σύνδεσμο που θα τον οδηγεί σε περιβάλλον επίλυσης μέσω της πλατφόρμας eclass και ακολουθώντας τις οδηγίες οι οποίες θα δίνονται αναλυτικά, θα ολοκληρώσει τις ασκήσεις. Οι σύνδεσμοι σύνδεσης θα ενεργοποιηθούν τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Αριστείο Διάκρισης θα λάβουν στην επίλυση των γρίφων οι συμμετέχοντες που συγκεντρώσουν βαθμολογία μεγαλύτερη του 80%.

Διαγωνισμός εργασιών – δρώμενων

Μια από τις δράσεις του 4ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ, είναι η παρουσίαση εργασιών και δρώμενων σχετικά με τα Μαθηματικά, οι οποίες θα υλοποιηθούν σε σχολεία της χώρας από ομάδες μαθητών/τριών σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, με σκοπό να παρουσιαστούν στο φεστιβάλ. Όλες οι εργασίες που τηρούν τις τεχνικές προϋποθέσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube και θα είναι υποψήφιες να παρουσιαστούν κατά την ημέρα του Φεστιβάλ, για να πάρουν διάκριση.
Στις εργασίες μπορούν να λάβουν μέρος:
Ένα μεμονωμένο τμήμα ενός σχολείου – μια ή περισσότερες τάξεις ενός σχολείου – μια ομάδα μαθητριών και μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις ενός σχολείου – ένας μεμονωμένος μαθητής ή μαθήτρια σε συνεργασία πάντοτε με έναν ή περισσότερους εκπαιδευτικούς (οποιασδήποτε ειδικότητας) του σχολείου.

Καταληκτική ημερομηνία για αποστολή τελικού έργου

Όσα σχολεία και εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν στα δρώμενα με ομάδες μαθητών/τριων, έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν την πρόθεσή τους και να αποστείλουν το τελικό έργο μέχρι το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024.

Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε και στο σχετικό έγγραφο 4ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.pdf

Posted in Ανακοινώσεις, Διαγωνισμοί and tagged , .