Συμμετοχή στο Πρόγραμμα “Schools For All”

Το ΕΠΑ.Λ. Βασιλικών συμμετέχει για το σχολικό έτος 2022-2023 στο Πρόγραμμα “Σχολεία Για Όλους”   το οποίο έχει σαν στόχο την ενίσχυση της συμπερίληψης των παιδιών προσφύγων εντός της σχολικής κοινότητας

Το “Σχολεία Για Όλους” είναι ένα τριετές εθνικό πρόγραμμα το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Διαχειριστής του προγράμματος είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (European Wergeland Centre – EWC).

Το πρόγραμμα ξεκίνησε κατά το σχολικό έτος 2019-20 με τη συμμετοχή 18 σχολείων της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έως το τέλος του σχολικού έτους 2021-22 συμμετείχαν συνολικά 64 σχολεία.

Για το σχολικό έτος 2022-23, το πρόγραμμα  επεκτείνει τη δραστηριότητά του έως τον Απρίλιο του 2023, δημιουργώντας 4 τοπικά δίκτυα σχολείων στα οποία καλούνται να συμμετέχουν σχολεία που έχουν συνεργαστεί με το πρόγραμμα, καθώς και νέα σχολεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στα οποία λειτουργεί Τάξης Υποδοχής κατά το σχολικό έτος 2022-23.

Σκοπός της δημιουργίας των δικτύων είναι να συνδέσει τα σχολεία μεταξύ τους, στο πλαίσιο διεξαγωγής κοινής επιμόρφωσης και συγκεκριμένων δράσεων με στόχο την ενίσχυση της συμπερίληψης παιδιών προσφύγων μέσα στο σχολείο.

Το πρόγραμμα προσφέρει επιμόρφωση και υποστήριξη σε Διευθυντές/ριες, εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς σχολείων, μέσω της εκπαίδευσης στη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Posted in Ανακοινώσεις, Εκπαίδευση Προσφυγών, Προγράμματα, Σχολεία Για Όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *