Σχέδιο δράσης του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος στα πλαίσια του προγράμματος “Μια Νέα Αρχή στο ΕΠΑ.Λ. 2021-2022”

Ο τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του ΕΠΑ.Λ. Βασιλικών, για τέταρτη συνεχή χρονιά, συμμετείχε στο πρόγραμμα  “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ” υλοποιώντας καινοτόμες δράσεις στα πλαίσια της επιστήμης της Τεχνολογίας Τροφίμων και της τεχνολογίας της μεταποίησης προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής.

Το θέμα, με το οποίο ασχολήθηκαν οι μαθητές μας, είχε τίτλο: “Επεξεργασία γάλακτος για παραγωγή βουτύρου – Διαδικασία άλεσης δημητριακών και χρήση τους στην παραγωγή διαφόρων ειδών άρτου

[metaslider id=”2901″]

Κατά τη διάρκεια του έργου οι μαθητές του Τομέα ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ είδαν, μέσα από πραγματικές συνθήκες, τη διαδικασία παστερίωσης του γάλακτος με τη συσκευή του παστεριωτή και έμαθαν, εφαρμόζοντας την στην πράξη, τη διαδικασία παραγωγής βουτύρου με χρήση των συσκευών του κορυφολόγου και του βουτυροποιητή που προμηθευτήκαμε από το πρόγραμμα.

Ανακάλυψαν όμως και την επεξεργασία των δημητριακών με το μύλο άλεσης που προμηθευτήκαμε από το πρόγραμμα, την επεξεργασία των παραγόμενων αλεύρων, τα οποία οι μαθητές, μέσα από τις διαδικασίες της ζύμωσης και ωρίμανσης χρησιμοποίησαν και έφτιαξαν διάφορα είδη άρτου.

Μέσα από αυτές τις δράσεις οι μαθητές μας ανέδειξαν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, απέκτησαν αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση αλλά και εμπειρία πάνω σε καινούργιες διαδικασίες χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες συσκευές.

Όλα αυτά μέσα σε συνθήκες άριστου και υποδειγματικού κλίματος συνεργασίας που αποδίδεται και στο μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσίασε η χρήση όλων των εξειδικευμένων συσκευών από τους μαθητές.

Posted in Ανακοινώσεις, ΜΝΑΕ, Προγράμματα, Τομέας Γεωπονίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *